Fotboll för alla- oberoende av ålder, kön, språk och skicklighet

IIF Fotboll Jalkapallo rf är en fotbollsförening som grundades 2013. Vi är föredetta Ingå IF:s fotbollssektion, som utbröts till en egen förening som vuxit explosivt på grund av växande intresse för fotboll. Vårt verksamhetsområde är Ingå med närkommuner. Föreningen har c. 250 medlemmar och vi är den näst största föreningen inom Nylands sektion beräknat enligt befolkningsantal. Föreningen består av lag från Knatteliga till vuxna.

Verksamhetstanken är att erbjuda fotboll för alla; oberoende av ålder, kön,skicklighet och språk. Vår målsättning är att erbjuda kvalitetsfylld fotbollshobby utan att glömma målsättningarna. Vi vill uppfostra Ingå ungdomar såväl psykiskt som fysiskt till sociala och hälsosamma levnadsvanor.

Föreningens logo samt blå-gul färg har gått i arv från Ingå IF. Vår logo fick ett förnyat fotbollsutseende vid utbrytningen från Ingå IF och våra färger har sedan förstärkts. Vi vill vara IIF både till utseendet och själen. IIF:s färger representerar bla. vår svenskspråkga kommun.

Ingå hallförening har möjliggjort fotbollsspelande för vår förening från år 2011. Först fick vi ypperliga vinterträningsmöjligheter då Ingå Aktia Arena blev färdig våren 2011. När spelintresset i kommunen växte, förverkligades en stor fotbollsdröm i Ingå. Hallföreningen anlade en konstgräsplan år 2016.

Vi samarbetar med våra närkommuners föreningar varav vi med Ekenäs IF förmöjligar en stig ända till fotbollstoppen för våra spelare. Samarbetet görs från tävlingsseriens början (P12) ända till de vuxnas representationslag. Föreningsammarbetets syfte är att få kvalitetsmässig fotboll för alla intresserade över kommungränserna.

Föreningens gemensamma värden är sammanhörighet, glädje och målsättning.

Sammanhörighet – Alla är viktiga
Alla IIF:s spelare, funktionärer och föräldrar är en viktig del av vår förening. Tillsammans är vi starka. Vi lär barnen förstå och acceptera olikhet hos oss själva och hos andra. Vi stöder barnens och de ungas tiiväxt till en pålitlig kompis, man retar ingen, samt att man lämnar ingen utanför. Alla behandlas lika och alla tas med. Vi vill förstärka IIF VI andan!

Glädje – Fotboll för alla
Positiv atmosfär och framgångens glädje hyllas högt inom föreningen. Glad och positiv fotboll, personliga och gemensamma framgångar samt utveckling och lekfullhet är det som illustrerar vår verksamhet. Målsättning – Vi växer och utvecklas tillsammans mot våra gemensamma samt personliga målsättningar, inspirerar till hälsosamma livsvanor och är till lärdom för sociala kunskaper i vår ödmjuka fotbollsförening. Vi sporrar barnen att agera ambitiöst och målmedvetet för att nå sina egna målsättningar. Vi utvecklar vår förening och träning så, att vi kan erbjuda våra juniorer möjlighet att utvecklas till elit-idrottare